Animeszemezgető – 2021-es tavaszi szezon

Alapból animék terén inkább az egyben bedarálós típus vagyok, mert fájdalmasan kevés az a heti húsz perc, ha tetszik egy sztori, mégis előfordul, hogy elcsábulok, és elkezdek szezonosokat. A mostani szezonból ezeket nézem:

Boku no Hero Academia 5.évad

Műfaj: akció, vígjáték, iskola, shounen, szupererő

Történet:
Ezt valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, ha valaki mégsem ismerné, egy olyan világban játszódik, ahol sokaknak van szuperképessége. A főszereplő szuperképesség nélkül született, aztán a bátorságának köszönhetően mégis hozzájut egyhez és bekerül a legjobb szuperhősképző középiskolába. Az anime az ő és az osztálytársai fejlődését követi nyomon.

Vélemény:
Az ötödik évad hozza a szokásos színvonalat. A plot annyi, hogy az 1-A és az 1-B osztály kiscsoportos harciedzés során méri össze az erejét. Most épp Todoroki Shouto (aki btw a kedvenc karakterem) csapata harcol, szóval várom a folytatást.

86

Műfaj: akció, dráma, mecha, katonai, sci-fi

Történet:
San Mongolia éppen a Gladian Empire ellen háborúzik és a propaganda szerint a háborúnak az automatizált mechák miatt nincs emberáldozata. A valóságban azokban ezeket a mechákat emberek lakják, csak a San Mongolia nyolcvanöt körzetében élő ezüst hajú albák a más kinézetűeket nem tekintik embereknek, betömörítették őket egy nyolcvanhatodik körzetbe és kényszerítik őket, hogy megvívják a háborút, míg az albák a biztonságos távolból irányítják a dolgokat. Vladilena Milizé (Lena) egy magas rangú fiatal alba katonanő, akit beosztanak a Spearhead osztag kezelésére. Lena a többi albával ellentétben embernek tekinti a 86-osokat. Shinei Nouzen a Spearhead 86-os kapitánya, aki minden osztagának az utolsó túlélője és minden halott társa nevét belegravírozza a mechájuk egy darabjába, amit magánál hord ezzel is őrizve az emléküket.

Vélemény:

Igazából én csak egy sima badass főszereplőjú, harcokkal teli animét kerestem, de eddig annál többet kaptam. Igen, Shinei határozottan badass a harcjelenetekben, de emellett kapunk egy rakat komoly témát, mint például brutál magasságban lévő rasszizmust és a halál gondolatával való megküzdést, meg még annyi mást.

Az animáció és a CGI szuper (már amennyire én értek ehhez).

Van egy női és egy férfi főszereplő, akik nem találkoznak egymással, csak hangon keresztül kommunikálnak, és igen, már így négy rész után is látszik köztük a kémia, legalábbis én ezerrel shippelem őket (remélem, hogy a romantikus címke hiányának ellenére lesz valami köztük).

Szóval, ha szeretitek a jól kidolgozott animéket komoly témákkal és érdekes történettel, akkor adjatok neki egy esélyt.

Fumetsu no Anata e

Műfaj: kaland, természetfeletti, dráma, shounen

Történet:
A főszereplő egy misztikus gömb, aki fel tudja venni az alakját annak, aki valamilyen hatással van rá. Amikor a Földre kerül, először a mellette lévő kő alakját veszi fel, aztán amikor egy farkas meghall mellette a farkasét és így fejlődik tovább, majd… Az anime ennek a halhatatlan lénynek a fejlődéséről szól.

Vélemény:
Oké, szóval nekem így négy rész után eddig határozottan ez a szezon legjobbja. Az első részen majdnem sírtam, aztán a másodikon pedig volt, hogy hangosan felnevettem. Nem szeretnék spoilerezni, de ez egy izgalmas, egyedi, elgondolkodtató, humoros anime, ami bizony nem szégyell játszani az érzelmeinkkel.

Ha szeretitek ezeket a műfajokat, ha nem, adjatok neki egy esélyt! Tudom, hogy már a csapból is ez az anime folyik, de nem véletlenül. Megérdemli.

Leave a comment