Find Me in Your Memory

Adatok:

Év: 2020
Részek száma: 16
Műfaj: romantikus, dráma, melodráma
Ország: Dél-Korea
Csatorna: MBC

Történet:

Jeong Hoon egy jóképű hírbemondó, akinek extrén hipermnéziája van, azaz mindenre emlékszik, ami valaha történt vele, amiben benne van a barátnője nyolc évvel ezelőtti halála is, amin nem tud túllépni. Ha Jin híres színésznő, akinek elég gyenge a memóriája, és egy sokk miatt az agya ki is blokkolta a legjobb barátnőjéről szóló emlékeit. A történet Jeong Hoon és Ha Jin kibontakozó kapcsolatáról és arról szól, hogy hogy küzdenek meg a nehézségeikkel.

Vélemény:

Ebben a doramában gyakorlatilag semmi új vagy egyedi nincs, megkaptuk a szokásos sablonokat. Bezárkózó, mogorvának tűnő férfi főszereplő, aki fokozatosan feloldódik a cserfes, cuki főszereplő nővel való interakciói során. Mindkét főszereplőnek a memóriájával van valami problémája és természetesen a múltjuk egy része is közös. Aki már látott életében sorozatot, könnyen kitalálhatja, hogy az a bizonyos halott exbarátnő és a legjobb barátnő egy és ugyanaz a személy.

Miért néztem meg mégis? Mert a történet nem akart több lenni annál, mint amit ígért és amit ígért, az jól meg is lett valósítva. Kattunk két szerethető főszereplőt, akik illettek egymáshoz, szerethető mellékszereplőket Ha Jin nővére és Jeong Hoon kollégái személyében, Jeong Hoon legjobb barátját, egyben orvosát, aki nálam hatalmas crush lett, annyira korrekten reagált le mindent, főleg a második felében az apja szarkeverését, amivel el is érkeztünk az utálható karakterekhez, azokból is kaptunk bőven. Elég egydimenziósak lettek, de legalább nem kellett sajnálni őket, néha ilyen is kell.

Jól elegyítették a drámát a vidám részekkel, volt egy kis szenvedés is (az ki nem maradhat…), de ez egy könnyedebb melodráma (én sokáig emiatt a címke miatt nem kezdtem el a doramát, pedig húgom mondta, hogy jó), nem kaptam csömört tőle.

Ahogy az az ilyen típusú doramákban megszokott, lett egy másik párunk is a főszereplőkön kívül, akiknek igazából még jobban is szurkoltam, mint a főhőseinknek, nagyon cukik voltak.

Az egyik kedvenc mellékszereplőm

Amin kiégtem egy picit, az az volt, hogy valami kiderül valakikről az interneten, és hirtelen minden koreai mindenféle kritikai érzék nélkül ELHISZI és ELÍTÉLI a dolgot, mielőtt komolyabban belegondolna a részletekbe. Tudom, hogy a közösségi média világában könnyen manipulálhatóak az emberek, de azért (naívan) szeretném azt hinni, hogy a sorozatban bemutatott példa azért túlzás egy kicsit.

Összegezve, ha valaki valami egyszerűbb, könnyen emészhető alkotásra vágyik jó színészekkel, akkor ajánlom ezt a sorozatot. Az OST-ban volt egy szám, ami nagyon megtetszett, már agyonhallgattam még mielőtt megnéztem volna a doramát, azt beszúrom ide a végére.

Pont: 8/10

Az a bizonyos kedvenc dal ❤

Leave a comment